Janne Andersson bestämde sig sent för vilka spelare som får ta plats i EM-truppen. Foto: Bildbyrån

Då la Janne Andersson sista pusselbiten: ”Brukar alltid vänta”

Uppdaterad
Publicerad

Han väntade in i det sista.

Men nu är truppen spikad och om några timmar ska Janne Andersson presentera de 26 spelare som ska representera Sverige i EM.

– Jag bestämmer mig inte förrän jag måste bestämma mig, säger förbundskaptenen i SVT:s Morgonstudion.

Det är bara timmar kvar innan förbundskapten Janne Andersson presenterar EM-truppen. Och det var bara några timmar sedan han bestämde sig.

– Igår kväll blev jag färdig. Jag har haft gott om tid på mig men jag brukar alltid vänta för tyvärr händer det grejer, spelare kan bli skadade och sjuka. Jag bestämmer mig inte förrän jag måste bestämma mig, säger Andersson i SVT:s Morgonstudion.

Herrlandslaget i fotboll

Inga överraskningar

På grund av pandemin tillåts nationerna att ha med 26 spelare under mästerskapet, alltså tre extra spelare. Men förbundskaptenen säger att det inte kommer att dyka upp några oväntade namn.

– Jag känner att vi har en väldigt bra mix mellan erfarenheten och den här ungdomliga entusiasmen. Det känns jättebra. Ni kommer att känna igen de ikväll, det blir inga överraskningar, säger förbundskaptenen.

KLIPP: Janne Andersson om Zlatans skada: ”Jättetråkigt”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet