AIK stormar mot SM-guld efter utklassning mot Dalkurd

Uppdaterad
Publicerad

AIK drar ifrån i den allsvenska tabellen efter 4-0-seger mot bottenlaget Dalkurd. Solnalaget glänste och ökade avståndet till tabelltvåan – nu åtta poäng före jagande Norrköping.

AIK gjorde lite som de ville med allsvenskans näst sämsta lag. Serieledarna besegrade Dalkurd med 4-0 efter spelmässig och taktisk dominans.

Tidigt i matchen prickade Robin Jansson stolpen och Dalkurd slapp tidigt underläge. Bollen tog i virket än en gång och nu var det Tarik Elyounoussi som fick bekanta sig med målramen.

Serieledarna kom allt närmare ett ledningsmål. Och visst kom ledningsmålet för Gnaget. Solnagänget tog ledningen i den 33:e matchminuten. Kristoffer Olsson blev den som fick nöjet att göra matchens första mål. Bollen gick som på ett snöre mellan Elyounoussi till Daniel Sundgren som visade sambatakter när han klackade fram bollen till Olsson.

Tio minuter senare dömde domaren straff till AIK efter att Elyounoussi fallit i straffområdet. Bedömningen var inte självklar men serieledarna fick chansen att utöka – och gjorde det. Sundgren stegade fram och sätter bollen säkert i mål bakom Sixten Mohlin.

Dalkurd – en munsbit

Matchen var AIK:s från början till slut. Efter halvtid var det tydligt att Rikard Norling instruerat truppen att samla sig ytterligare och spela taktiskt smart. Stockholmslaget tog ner tempot genom att rulla boll mellan lagdelarna och låta hemmalaget jaga boll.

Ett olyckligt självmål av Alexander Ekblad i den 59:e matchminuten blev den definitiva dödsstöten för Dalkurd. 3-0 till AIK var ett faktum.

AIK vann till slut med 4-0.

3662 personer i publiken fick se AIK visa mästartakter från avspark till avblåsning.

Allsvenskan

Dalkurd FF logo

Dalkurd FF

0 - 4

AIK logo

AIK

Gavlevallen, Gävle
Publik: 3662
Domare: Johan Hamlin

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.