Daniel Kindberg avgår i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Östersund FK:s ordförande Daniel Kindberg, som i måndags åtalades för grovt bokföringsbrott, avgår. Det meddelar klubben på sin hemsida.

– Jag gör det för att föreningen ska få arbetsro och för att jag ska kunna förbereda mig inför rättegången i vår, säger Daniel Kindberg, till klubbens hemsida.

Daniel Kindberg avgår som ordförande i Östersunds FK. Östersundsbossen, som står åtalad för grovt bokföringsbrott, har haft en timeout från sin sitt ordöfrandeskap sedan april 2018.

– Jag har funderat en längre tid hur jag ska göra men har nu kommit fram till att avgå som ordförande i ÖFK. Jag har pratat om detta med styrelsen under veckan och vill därmed ge föreningen och dess anställda arbetsro, säger Daniel Kindberg till klubbens hemsida.

Ekobrottsmålet mot Daniel Kindberg

”Klokt beslut”

– Hela styrelsen delar Daniel Kindbergs analys och tycker att hans beslut är klokt. Nu börjar valberedningen sitt arbete att hitta nya namn till en stark styrelse i ÖFK som kan leda klubben mot nya framgångar, säger Hans Carlsson.

Daniel Kindberg har utöver sitt jobb som ordförande arbetat med spelarvärvningar och spelarförsäljningar. De rollerna tas över av David Webb, teknisk direktör i ÖFK och Ian Burchnall, tränare.

Förutsätter att han blir frikänd

Det var i måndags som Daniel Kindberg åtalades för grovt bokföringsbrott.

”Jag förutsätter att jag kommer att bli frikänd”, skrev han i ett pressmeddelande då.

Kindberg åtalas på fyra punkter: Grov trolöshet mot huvudman i två fall, grovt bokföringsbrott, medhjälp till grov trolöshet mot huvudman, medhjälp till grovt bokföringsbrott i fyra fall.

– Jag vill nu förbereda mig inför rättegången som startar i vår och ta hand om mig själv och min familj, säger Daniel Kindberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ekobrottsmålet mot Daniel Kindberg

Mer i ämnet