Daniel Nannskog: ”Det är ett mer sexigt svenskt lag”

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Isak blev Janne Anderssons skräll i truppen till kommande EM-kvalmatcher mot Rumänien och Norge.

Ett modigt val tycker SVT:s expert Daniel Nannskog.

– Det är ett mer sexigt lag, rent offensivt, än vi är vana vid. Här har Janne kanske gamblat lite mer än han gjort tidigare, säger han.

Den 23 mars väntar Rumänien på hemmaplan på Friends arena i EM-kvalets första match, och tre dagar senare reser Sverige till Oslo för möte med grannen Norge.

I dag tog Janne Andersson ut truppen. Där var Alexander Isak den stora skrällen. På sju matcher under sin utlåning till holländska Willem II har Isak gjort fyra mål, däribland två i helgens seger mot De Graafschap.

Herrlandslaget i fotboll

Förstår petningarna

SVT:s expert Daniel Nannskog tycker det är ett modigt val av förbundskaptenen.

– Det är ett mer sexigt lag, rent offensivt, än vi är vana vid. Janne har tidigare lutat sig mer mot defensivt starka spelare som vet vad de ska göra. Här har Janne kanske gamblat lite mer än han gjort tidigare. Jag tror man tar in mer offensiva spelare för att vara beredda på att äga mer boll, säger han.

Han förstår också varför John Guidetti och Isaac Kiese Thelin står utanför.

– Det vimlar inte av spelare som Janne kan ta ut heller. Med Guidetti och Kiese Thelin går det att bli uttagen till viss gräns med utebliven speltid, men går det över väldigt lång tid som i det här fallet då måste man agera. Som forward är det så viktigt att få speltid hela tiden och någonstans så gick det inte längre. Men de hade nog varit förstavalen om det hade spelat, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet