Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Marcus Danielson hade en tung dag i Djurgården-tröjan. Foto: Bildbyrån

Danielson stor syndabock när Dif föll mot Degerfors

Uppdaterad
Publicerad

Degerfors fortsätter nypa poäng av topplag, på lördagen slog de Djurgården med klara 3–0.

Marcus Danielson gjorde ett mål och ett assist, i fel mål.

– Vilken mardrömsmatch på alla sätt och vis för Danielson, säger expertkommentatorn Pär Hansson i Discovery+.

Degerfors IF har en bra form i allsvenskan. Inför lördagens mötet med serieledaren Djurgården hade de fyra raka matcher utan förlust. Förutsättningarna var enkla för Djurgården, vid seger skulle Stockholmslaget rycka i tabellen efter jagande Häckens kryss mot Hammarby senast.

Degerfors satte stopp för det scenariot, men med stor hjälp av Djurgårdens Marcus Danielson.

Satte två poäng i fel mål

I den 29:e minuten gjorde Omar Faraj på ett inspel från höger, 1–0 stod sig till halvtid. I den 48:e minuten hände det snöpliga, Marcus Danielson skulle bara nicka hem en boll till målvakten Widell Zetterström som kommit ut från sin position. Bollen gick över honom, och in i eget mål till 2–0 för Degerfors.

– Som sagt, vi hade problem i dag, vid självmålet försöker jag nicka bollen högt så att Jacob (Widell Zetterström, målvakt) ska få tid att plocka den, men den blir för hård, säger Danielson i Discovery+.    

Och som om det inte vore nog. Med fem minuter kvar skulle Danielson styra undan ett inspel från vänster. men vinklade istället bollen rakt till Johan Bertilsson som med ansiktet styrde in 3–0 till Degerfors.

Det här var värmlänningarnas femte raka match utan förlust – Djurgården missade chansen att rycka i topppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.