Foto: Bildbyrån

Degerfors leder superettan – men pengarna räcker bara en månad till

Uppdaterad
Publicerad

Degerfors leder superettan.

Men som läget är just nu kommer klubben inte klara av att spela färdigt säsongen.

– Som det ser ut nu har vi råd med en dryg månad till, säger klubbchefen Suzanne Hällström till Värmlands folkblad.

Degerfors gick in i säsongen med ett eget kapital på 500 000 kronor. Men på grund av att ingen publik tillåts på arenorna den här säsongen står klubben inför en tuff höst – som skulle kunna sluta i katastrof.

Värmlands Folkblad har varit i kontakt med klubben som meddelar att pengarna räcker i ungefär en månad till.

”Då klarar vi oss ett tag till”

Folkhälsomyndigheten har skickat ut ett förslag om att tillåta 500 personer på läktaren på remiss. Något som skulle glädja klubben men inte dess ekonomi.

– Hur många det landar i blir väldigt avgörande. Skulle det bli 500 skulle det för oss innebära runt 410 åskådare som vi får ta in. Och då handlar det för vår del om årskortsinnehavare, de sponsorer som redan köpt loger och några såna grupper till som redan har sina biljetter, säger klubbchefen Suzanne Hällström till Värmlands folkblad.

På grund av det rådande läget och osäkerheten kring när man kommer kunna se ett inflöde av pengar startade klubben en kampanj i tisdags. Enligt värmlands Folkblad hoppas klubben på att kunna få in pengar från sponsorer och supportrar, genom att de ska betala valfri summa per åskådare av den fiktiva publiken.

KLIPP: Revansch för Degerfors i seriefinalen (07 september 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.