Degerforstränaren om cancerdiagnosen – berättar i ny SVT-serie

Uppdaterad
Publicerad

Bara månader innan den allsvenska premiären fick Degerforstränaren Andreas Holmberg veta att han drabbats av cancer. I den nya SVT-serien Här kommer Degen berättar han om hur han tvingades ta ett kliv tillbaka för att gå i genom cellgiftsbehandling.

– Jag kände att något var fel på min ena testikel. Jag kände ganska direkt att det var något som var ordentligt fel, säger 37-åringen i SVT-serien.

I den nya SVT Serien Här kommer Degen får vi följa med inte bara laget utan hela orten som andas fotboll. I det första avsnittet berättar Andreas Holmberg, som är en av huvudtränarna, hur han bara månader innan den allsvenska premiären fick veta att han drabbats av cancer.

– Från det att jag sökte till att jag blev opererad tog det tio dagar, och efter ytterligare två veckor så var jag igång med cellgifter. Så allt gick hur snabbt som helst och man hann knappt stanna upp och fundera, berättar Holmberg i serien.

Familjen hans största stöd

Under behandlingen var han väldigt infektionskänslig, han fick ta ett kliv tillbaka från fotbollen och vara med när han orkade. Men fotbollen har betytt mycket för honom.

– Det är klart att jag tror att min bakgrund har hjälpt mig att båda genomgå den här behandlingen men även kunna kämpa för att jag har ett mål att kämpa för. Fotbollen har hjälpt mig jättemycket genom det.

– Men absolut viktigast har ändå min familj varit, det är de som varit där och stöttat mig. Det är dem man har velat kämpa för.

Första avsnittet av åtta släpps den 13 januari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.