Dejan Kulusevski känner sig given. Foto: Bildbyrån/Rörligt SVT

Dejan Kulusevski: Given i startelvan – i det slaget jag är i nu

Uppdaterad
Publicerad

Juventus-stjärnan Dejan Kulusevski känner sig given i EM-startelvan och hoppas få sitt stora genombrott i landslaget.

– Jag har fortfarande inte visat hundra procent, säger 21-åringen till SVT Sport i programmet ”Hemma hos EM-stjärnorna”.

SVT Sport har mött Dejan Kulusevski i Turin, där den unge stjärnan strålar av självförtroende inför det kommande EM-äventyret med landslaget.

”Händer alltid grejer när jag spelar”

Kulusevski tror att han kommer få starta i alla matcher, och ger en tydlig motivering.

Fotbolls-EM

– Under de här två åren, på den här nivån, så har jag visat att det alltid kommer hända grejer framåt när jag spelar. Jag kommer aldrig gå in på plan och gömma mig, utan jag kommer försöka och försöka tills det går, säger Dejan Kulusevski.

Känner du dig given i startelvan på EM?

– Ja, om du frågar mig, ja. I det slaget jag är i nu, med det självförtroendet – så skulle det vara fel att inte få spela.

”Inte fått riktiga genombrottet”

Den färgstarke profilen beskriver en vacker kärlek till landslaget, där han vill lyfta sina prestationer till nya nivåer.

– Jag känner fortfarande att jag inte har fått det här riktiga genombrottet i landslaget. Jag har fortfarande inte visat hundra procent av det jag kommer visa i framtiden, säger Dejan Kulusevski.

Du kan se magasinsprogrammet ”Hemma hos EM-stjärnorna” fredag 4 juni, 20.00 i SVT1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet