Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Dejan Kulusevski varför han inte tycker att Guldbollen betyder så mycket för honom i år. Foto: Niklas Malmkvist/SVT

Dejan Kulusevski om Guldbollen: ”Absolut inte viktigt för mig”

Uppdaterad
Publicerad

Dejan Kulusevski utsågs till Sveriges bästa fotbollsspelare ifjol när han fick ta emot Guldbollen. Men i år vill 23-åringen inte ha priset.  

– Jag ska vara helt ärlig. Jag är arg. Jag är arg över hur det varit för landslaget. Det känns inte rätt att ta emot ett pris. 

Se exklusiva mötet med Kulsevski på SVT Play.

Guldbollen delas ut till den bästa manliga fotbollsspelaren varje år. Ifjol mottog Tottenham-anfallaren Dejan Kulusevski priset, och är en av favoriterna att få det även i år. Men om man frågar honom själv tycker han inte att någon bör ta emot det.  

Herrlandslaget i fotboll

– Fotboll är en lagsport. Det handlar inte om att vara den bästa spelaren, det handlar om att få ditt lag att vinna. Det har inte någon av oss lyckats göra i landslaget. Jag vet inte när priset delas ut och vem det kommer gå till, men det hade känts bättre om det gått bättre för landslaget, säger Kulusevski till SVT Sport.

”Absolut inte viktigt”

Du tycker inte att ni förtjänar det?

– Inte att man inte förtjänar. För man gör sitt bästa och man ska få pris för att man spelar bra. Men det går ut på att hjälpa din lagkamrater och ta dig till ett EM som vi kanske inte kommer att göra. Det är det som gör ont.

– Visst du kan ta ett pris och vara glad och fira med din familj. Men det är absolut inte viktigt för mig, nej nej.

SE ÄVEN: Stjärnan riktar kritik mot landslaget taktik

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Niklas Malmkvist/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet