Deportivo La Coruña åker ner i trean

Uppdaterad
Publicerad

Det förra storlaget Deportivo La Coruña sjunker allt längre ner i den spanska fotbollshierarkin. Nästa säsong tvingas laget spela i den spanska tredjedivisionen.

Måndagskvällens match mot Fuenlabrada var sista halmstrået, men på grund av coronapandemin fick fansen och spelarna inte ens uppleva den sista matchens spänning. Kort före avspark beslöts att matchen skulle skjutas upp sedan 12 av Fuenlabradas spelare testat positivt för covid-19, skriver The Guardian. Då hade fansen redan samlats utanför hemmaarenan Riazor.

När sedan bottenkonkurrenterna Lugo och Albacete tog viktiga trepoängare försvann det sista hoppet, och det stod klart att det inte spelar någon roll för Coruña-laget hur det går i den uppskjutna matchen. Laget gör därmed Numancia, Extremadura och Racing Santander sällskap ner i seriesystemet.

Spanska mästare för 20 år sedan

Deportivo La Coruña blev säsongen 1999/2000 spanska mästare och slutade topp tre de följande fyra åren. Störst avtryck i den europeiska fotbollen gjorde klubben 2004, när laget tog sig till semifinal i Champions League, där det blev förlust mot blivande mästarna Porto. Senast laget spelade i högstaserien var säsongen 2017/18.

Huesca och Cádiz var sedan tidigare klara för uppflyttning, fyra lag gör i kvalspel upp om den sista platsen i högstaligan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.