Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Therese Strömberg om avbrutna derbyt: ”Det är jättealarmerande”

Uppdaterad
Publicerad

Skandalscener bröt derbyt mellan Djurgården och AIK.

En trend som är allvarlig för svensk fotboll, menar Therese Strömberg.

– Det är jättealarmerande, säger krönikören i Fotbollsstudion.

Stockholmsderbyt som AIK vann mot Djurgården bröts i 23 minuter, detta efter att bland annat lagens supportrar kastat bengaler mot varandra. Spelarna fördömde bengalkastningen, som inte är den första i allsvenskan i år.

– Det här hotar ju massa saker inom svensk fotboll. Dels så har vi kommit ifrån det här med kollektiv bestraffning vid sådana här incidenter, man söker enskilda individer, försöker lägga tillträdesförbud och straffa individer som beter sig så här. Det finns en risk att den arbetsmetoden hotas om vi ser ytterligare ökning av sådana här incidenter, säger krönikör Therese Strömberg i Fotbollsstudion.

– Vi har haft en tillströmning av publik på många allsvenska arenor efter pandemin. Har man gått på allsvensk fotboll i tio, femton, tjugo år så är det kanske enklare att borsta av sig en sådan här incident och gå på fotboll igen. Men är man på fotboll för första gången, och det här händer – då är det inte säkert att man vill gå igen. Det är jättealarmerande att det ser ut som det gör.

Se Fotbollsstudion på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.