”Det känns inte oöverkomligt”

Uppdaterad
Publicerad

Det är dagen efter Östersunds skräll i fotbolls-Europa. ÖFK:s lagkapten Brwa Nouri ser fram emot att Athletic Bilbao, Hertha Berlin och Zorya.

– Det känns inte oöverkomligt, det är bra och skickliga lag, men vi ska vara med och konkurrera och tävla, säger han till SVT Sport.

Det blev inte Milan eller Arsenal, men väl starkt motstånd efter att ÖFK slagit ut PAOK Thessaloniki och avancerat till Europa Leagues gruppspel. Men väl Athletico Bilbau, Hertha Berlin och Zorya.

– Vi är tacksamma för vilket motstånd det än hade blivit. Arsenal eller Milan hade varit en karamell. Jag ska inte säga att lagen vi får möta är lakrits, det är också en karamell, säger Brwa Nouri till SVT.

Europa League

– Vi vet att det kommer bli svårt, det är lag med erfarenhet från den här nivån, men vi ska göra vad vi kan, säger han vidare till SVT.

Stjärnan och målskytten som fixade ÖFK:s avancemang, Saman Ghoddos, är högvilt för många större klubbar än Östersund. Men det ser ut som att han kommer att stanna i Jämtland.

– Jag trivs jättebra i Östersund, och jag vill gärna vara med på det här äventyret, säger Saman Ghoddos till SVT Sport.

– Vi kommer att gå för vinst i varje match, det kommer bli tufft, men vi vill vidare, fortsätter han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet