Pep Guardiola. Foto: TT

”Det kommer att döda våra spelare”

Uppdaterad
Publicerad

I fredags gjorde Riyad Mahrez bokslut för säsongen 2018/2019 när han vann afrikanska mästerskapen med Algeriet.

Samtidigt har klubblaget Manchester City sedan länge dragit i gång den nya säsongen.

– Det här upplägget är galenskap och det kommer att döda våra spelare, säger tränaren Pep Guardiola.

Numera flyter fotbollssäongerna ihop i varandra. Det menar Manchester Citys tränare Pep Guardiola.

Samtidigt som han och stora delar av laget sedan länge har dragit i gång den nya säsongen på träningsläger i Kina, har ytterspringaren Riyad Mahrez precis avslutat den gångna.

I fredags vann han nämligen afrikanska mästerskapen med Algeriet, för att sedan gå på semester och ladda upp för Premier League-starten som bara är två veckor bort.

Klopp och Guardiola överens

Guardiola är ordentligt bekymrad över nuvarande upplägg.

– Vi får inte glömma bort att Mahrez precis avslutat sin säsong. Det här upplägget är galenskap och kommer i slutändan att döda våra spelare. Vi kan inte hålla på så här över tid, sa spanjoren, enligt norska VG, på en presskonferens i kinesiska Hongkong där City är på träningsläger.

Sedan tidigare har Liverpooltränaren Jürgen Klopp varit ute och svingat i ämnet. Tysken har bland annat sagt att han tycker spelarna ska få minst tre veckor semester. Guardiola håller med.

– Jag har ingen större lust över att spelarna ska komma tillbaka när de inte är i form, varken fysiskt eller mentalt efter en otroligt tuff säsong. Spelarna måste få pusta ut och vila.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.