Marcus Danielson. Foto: Bildbyrån

Djurgården kan återta serieledningen: ”En match man bara ska ta”

Uppdaterad
Publicerad

Ikväll tar den rafflande guldstriden i allsvenskan ett viktigt steg närmare avgörandet. Djurgården kan åter gå upp i serieledning då de möter Örebro hemma och på samma gång tar Malmö emot AIK.

– Jag kan inte komma ihåg att det har varit mer spännande, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog.

Efter att Hammarby slagit Östersund på bortaplan igår gick de upp på samma poäng som Djurgården och leder nu allsvenskan tack vare bättre målskillnad. Men om Djurgården tar poäng mot Örebro tar de över serieledningen igen.

– Nu är vi där vi vill vara, med i avgörandet när det drar ihop sig. Det blir en otroligt kul och spännande tillställning med en fullpackad arena och bra energi både på läktarna och ute på planen, säger tränare Thomas Lagerlöf till lagets webbplats.

– Det är press på Djurgården. De sitter i ett jätteläge. Det är en match man bara ska ta, säger Nannskog.

Ett orosmoln är inför den avslutande matchen mot IFK Norrköping är att sex spelare är ett gult kort från avstängning. Bland dem finns nyckelspelare som Marcus Danielson, Jesper Karlström och Fredrik Ulvestad.

Trots det tror Nannskog på ett SM-guld för Djurgården.

– För några omgångar sedan trodde jag på Malmö, men jag har fått byta till Djurgården med det läget de har nu. Norrköping borta blir inte lätt, men de imponerade inte så mycket mot Häcken igår och har inget att spela för.

Om Djurgården lyckas ta fyra poäng på sina återstående matcher är den första SM-titeln sedan 2005 säkrad.

Malmö och AIK är i nuläget tre poäng bakom Dif och för att vara med på riktigt in i den sista omgången behöver bägge lagen vinna.

– Malmö måste studsa tillbaka efter en dålig insats senast. AIK kommer från en fin upplevelse där Henok Goitom gjorde fyra mål. Jag tycker ändå att det är fördel för MFF tack vare hemmaplan, säger Nannskog.

Så här jämn är allsvenska guldstriden

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.