Per Karlssons AIK fick en tuf inledning på säsongen. Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Tungt poängtapp för AIK trots drömmål och superminuter

Uppdaterad
Publicerad

Ebenezer Ofori stod för ett drömmål.

AIK gjorde två mål på en och en halv minut.

Trots det lyckades de inte slå Jönköpings Södra – och fick en mardrömsstart på tävlingssäsongen.

– Vi måste steppa upp, säger Henok Goitom.

Eftersom AIK slutade fyra i allsvenskan förra året så måste laget vinna svenska cupen för att ta sig till Europa League.

Och just nu ser det inte så enkelt ut. När de i dag inledde årets tävlingssäsong så blev det ”bara” oavgjort, 2–2, hemma mot superettanlaget.

– Man känner en besvikelse över att vi inte vann, säger AIK:s Henok Goitom till C More.

Frilägesmål

Men det hade kunnat bli ännu värre än så. Efter en straff och ett frilägesmål så låg Solna-laget under med 0–2 när det bara återstod en kvart att spela.

Men tack vare 98 drömsekunder fick AIK i alla fall med sig en poäng från matchen på ett blåsigt Skytteholms IP, som hade 4 923 åskådare – nytt publikrekord för AIK på den arenan.

Ofori med drömmål

Det första målet var ett riktigt drömmål. Tack vare rejäl press från AIK lyckades inhopparen Ebenezer Ofori bryta en J-Södra-passning, fick upp bollen på halvvolley och slog från drygt 20 meter till med en reäl högerslägga. Bollen gick i en perfekt bana in i det vänstra krysset – och det var reducerat till 1–2.

Blott 98 sekunder senare var det dags igen, då Henok Goitom nickade in kvitteringen på en hörna.

– Det vi kan ta med oss är att vi inte viker ned oss när det står 2–0. Efter 2–2 får vi till en lite bättre forcering, men vi måste lära oss att spela tråkig fotboll när det är såna här vindförhållanden, säger Goitom.

Kalmar vann med 3–0

Men något ytterligare mål fick inte AIK, som i gruppen också har Kalmar och Örgryte. När de två sistnämnda möttes i dag vann Kalmar med 3–0. Endast gruppsegraren går vidare till slutspel.

– 2–2 är bättre än 2–0, men man känner en besvikelse över att vi inte vann, säger Goitom, väl medveten om att det nu kan bli tufft att avancera från gruppen:

– Vi behöver steppa upp en nivå till för att vinna mot Örgryte och Kalmar.

Svenska cupen herrar

AIK

2 - 2

Jönköpings Södra IF

Friends Arena, Solna
Publik: 4923

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.