Magdalena Eriksson firar tillsammans med lagkamrater i Chelsea. Foto: TT

Drömstart för svenskorna i Chelsea

Uppdaterad
Publicerad

Magdalena Eriksson och Jonna Andersson fick bästa möjliga start på säsongen. 2-0 mot Manchester City i Community Shield efter drömmål av Millie Bright i den andra halvleken.

– Att få göra mål på Wembley är otroligt, sa hon till BBC efter matchen.

Efter ett nästan sex månaders långt uppehåll fick Chelsea äntligen jubla på riktigt idag när den engelska fotbollen drog i gång igen. Både Magdalena Eriksson och Jonna Andersson fick förtroendet att starta i Chelsea som i juni vann Womens Super League då ligan ställdes in.

Första halvleken slutade mållös och i den andra var det Chelsea och framför allt försvaren Millie Bright som tog kommandot. Från 40 meters avstånd drog hon till med ett perfekt långskott som letade sig in i krysset. Manchester City jagade sedan en kvittering men fick avsluta matchen med en spelare mindre eftersom Jill Scott blev utvisad efter sitt andra gula kort.

I slutet av matchen avgjorde Erin Cuthbert, 2-0 till Chelsea som fick en drömstart på säsongen. Nästa helg startar ligaspelet för Magdalena Eriksson och Jonna Andersson då Chelsea möter Manchester United.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Women's Super League

Mer i ämnet