Efter skandalscenerna – länderna får miljonböter

Uppdaterad
Publicerad

VM-kvaldrabbningen mellan Brasilien och Argentina stoppades av den brasilianska hälsomyndigheten mitt under pågående match.

Nu står det klart att Fifa (internationella fotbollsförbundet) straffar länderna med miljonböter och avstängningar, enligt Reuters.

Det var i september då de kaotiska scenerna i det sydamerikanska VM-kvalet utspelades. Matchen mellan Brasilien och Argentina var fem minuter ung när den brasilianska hälsomyndighetens (Anvisa) personal gick in på gräsmattan innanför NeoQuimica Arena i Sao Paulo och stoppade drabbningen.

Anledningen var att Argentinas Emiliano Martinez, Emiliano Buendia, Cristian Romero och Giovani Lo Celso anklagades för att ha förfalskat dokument för att kunna spela matchen. Det visade sig att de inte följt Brasiliens karantänsregler.

Nu har Fifas dom kommit. De ovan nämnda spelarna stängs av i två matcher var och nationerna bötfälls, skriver Reuters. Brasilien behöver betala en bot på motsvarande 5,5 miljoner kronor och Argentina 2,5 miljoner.

Spelplats och speltid för omspelet av matchen har ännu inte presenterats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.