Toni Kroos tackar för sig. Foto: Bildbyrån

Efter uttåget – kuggen slutar i tyska landslaget

Uppdaterad
Publicerad

England slog ut Tyskland i EM-åttondelen.

Mästerskapet blev ett misslyckande – och nu meddelar Real Madrid-stjärnan Toni Kroos att han slutar i det tyska landslaget.

– Varit tydligt för mig att jag inte skulle vara med i VM 2022, skriver han på Instagram.

Matchen mot England, där Tyskland föll med 2-0, blev de senares sista i mästerskapet – och Toni Kroos sista i landslagskarriären. Mittfältaren med den känsliga foten meddelar att han slutar i det tyska landslaget.

”Det har länge varit tydligt för mig att jag inte skulle vara med i VM 2022. framför allt eftersom jag vill fokusera på mina mål i Real Madrid under de kommande åren. Från och med nu ska jag ge mig själv lite vila under landslagsuppehållet vilket jag inte haft på elva år. Dessutom vill jag finnas där för min fru och mina tre barn.”, skriver han på Instagram.

Gjort över 100 matcher

31-åringen har noterats för totalt 106 matcher i den vita landslagströjan och var med och bidrog till VM-guldet 2014. Han startade i samtliga EM-matcher i år.

I Instagraminlägget skickar han även lyckönskningar till Hans-Dieter Flick, förbundskaptenen som tar över efter Joacim Löw.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.