Simon Lundevalls 2–1-mål tog Elfsborg närmare Europa League. Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån

Elfsborgs Europa League-dröm lever

Uppdaterad
Publicerad

Åtvidaberg såg ut att närmare sig nytt kontrakt.

I stället vände Elfsborg – och närmade sig en Europa League-plats.

Elfsborg jagar en Europa League-plats.

Åtvidaberg är på jakt efter nytt kontrakt. När lagen i kväll möttes i Borås vände Elfsborg och vann med 3–1.

Allsvenskan 2015

Deras Europa-dröm lever därmed vidare. De ligger nu fyra i serien, fem poäng efter trean AIK och en poäng före Malmö. Tvåan och trean är garanterade Europa League-spel. Även fyra kan få en plats, beroende på vilket lag som vinner svenska cupen.

– Det var jätteviktiga poäng, konstaterar tränaren Magnus Haglund i C More.

Elfsborg tog över

Det såg dock tungt ut för Elfsborg. Åtvidaberg inledde bra och tog ledningen efter 25 minuter. Men Elfsborg tog över matchen mer och mer, och de kunde både kvittera och sedan, med en kvart kvar, göra 2–1.

Matchvinnare blev inohopparen Simon Lundevall. Anders Svensson stod för en fin djupledsboll och Lundevall kunde kyligt rulla in bollen vid den bortre stolpen. På tilläggstid punkterade Arber Zeneli matchen helt då han gjorde 3–1 på en kontring då Åtvidaberg hade flyttat upp positionerna för att kunna kvittera.

– En jättefin pass av Anders som sitter i steget. Sen blev det en bra förstatouch sen får jag in den i härnet. Skönt, och framför allt en bra passning, säger Lundevall.

Hansen sågade domarem

Åtvidaberg är i och med förlusten fast förankrat i botten. De ligger sist i serien, med sju poäng upp till Falkenberg på kvalplats. Fyra matcher återstår att se.

Tränaren Roar Hansen var rejält besviken på domaren Per Melin efteråt.

– Men vi har då aldrig något. Det är en massa situationer där det är 50-50, men då är det lätt för de som dömer matcherna att straffa de små lagen. Det är trist, sade han till C More, och fortsatte lite senare:

– Det är löjligt. Men vi har vissa som kritiserar som fan, men jag har bestämt mig för att jag tar det efter matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2015

Mer i ämnet