Elin Rubensson, till höger, har förlängt med Göteborg. Foto: Bildbyrån

Elin Rubensson gravid – missar hela damallsvenska säsongen

Uppdaterad
Publicerad

Landslagsmittfältaren Elin Rubensson är gravid.

Det innebär att den damallsvenska säsongen är över för henne, redan innan den börjat.

– Självklart kommer jag att sakna att vara ute på planen i år, säger Göteborg-spelaren.

Om en knapp månad inleds damallsvenskan. Topplaget Göteborg tvingas då klara sig utan en av sina absoluta nyckelspelare, då Elin Rubensson är gravid. Födseln är beräknad till mitten av december, vilket innebär att hon missar hela säsongen.

– En av mina största drömmar har alltid varit att bli mamma och bilda familj, så detta är en resa vi verkligen ser fram emot, säger 27-åringen i ett pressmeddelande, där hon även försäkrar att hon siktar på comeback nästa säsong.

– Vi ses igen 2021, hälsar hon till supportrarna.

”Jätteroligt för Elin”

Klubben skriver i ett pressmeddelande att det sportsligt är en förlust att tappa Rubensson, men gläds samtidigt med henne.

– Självklart är det jätteroligt för Elin och hennes familj att få tillökning och från klubbens sida kan vi bara säga grattis och lycka till, säger klubbens ordförande Peter Bronsman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.