Foto: Bildbyrån

Forsberg från start när Leipzig förlorade mot Real Madrid

Uppdaterad
Publicerad

Emil Forsberg var tillbaka i startelvan när Leipzig ställdes mot Real Madrid. En match som slutade 2-0 till regerande CL-mästarlaget.

Emil Forsberg har fått nöta mer bänk än han har fått speltid under inledningen på säsongen. Leipzig valde dessutom nyligen att sparka tränare Domenico Tedesco efter en svag inledning på säsongen (ligger just nu tia i Bundesliga).

Men under nye tränaren Marco Rose kan Forsberg ha fått nytt förtroende.

I CL-mötet med Real Madrid fanns ”Foppa” med från start. Den svenske mittfältaren hade också ett bra läge 20 minuter in i första halvlek men avslutet rätt högt över.

Uppvisning av Valverde

Matchen var fortsatt länge mållös, men så slog Real Madrid (utan skadade Karim Benzema) till med tio minuter kvar efter en uppvisning av Federico Valverde. 24-åringen från Uruguay, som ryktades till Liverpool innan transferfönstret stängde, höll i bollen, bytte fot och placerade sedan in bollen till vänster.

På stopptid kom också 2-0 till Real Madrid efter en lurig frisparksvariant. Förlusten innebär att Leipzig nu har två raka förluster i CL-gruppspelet.

I 81:a blev Forsberg utbytt, men matchminuterna var ändå mer speltid än på länge för landslagsspelaren. Något som bådar gott inför nästa veckas samling inför Nations League där Forsberg är uttagen.

Se Haalands konstmål i Sportnytt – sänkte gamla klubben:

UEFA Champions League

Real Madrid logo

Real Madrid

2 - 0

RB Leipzig logo

RB Leipzig

Bernabéu, Madrid
Publik: 54289
Domare: Maurizio Mariani

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.