Emma Berglund ställs mot gamla laget. Foto: Bildbyrån

Emma Berglund: ”Man vill alltid slå sitt gamla lag”

Uppdaterad
Publicerad

Hon lämnade dåvarande Göteborg FC och var kritisk till klubbens agerande.

I svenska cupen ställs Emma Berglund mot sina gamla lagkamrater.

– Man vill alltid slå sitt gamla lag, det är alltid en prestige i det, säger hon till SVT Sport.

Med några månader kvar av förra säsongen meddelade Emma Berglund att hon skulle lämna dåvarande Göteborg FC. I mitten av december presenterades hon av FC Rosengård. Hon riktade då kritik mot sin förra klubb.

I dag ställs Emma Berglund för första gången mot sina gamla lagkamrater som bytt Göteborg FC mot BK Häcken, i semifinalen i svenska cupen.

– Spännande. Speciellt för egen del. Det är blandade känslor, men det ska bli jättekul. Att få åka dit och möta Häcken för första gången, säger Berglund till SVT Sport.

Hur går tankarna?

– Man känner alltid saker när man möter sitt gamla lag. Man vill alltid slå sitt gamla lag, det är alltid en extra prestige i det. De har ju fått in en del nya spelare, men spelar på ganska liknande sätt som de gjorde förra året.

”En historia för sig”

Det är Berglunds andra sejour i FC Rosengård. Hon tillhörde klubben 2015-2017.

– Jag trivs att vara tillbaka här. Det känns som hemma.

Kritiken mot dåvarande Göteborg FC grundade sig i kontraktssituationen:

– Det var en historia för sig. Det var framför allt sättet de skötte allting på. Att från ena dagen säga att de inte ville förlänga till att sen vilja förlänga men egentligen inte visa något konkret på det. Jag ville inte sitta och vänta på att något konkret skulle komma från dem, och jobbade inte ärligt talat så mycket för att få stanna. När andra dörrar öppnades så såg jag mer möjligheter med det, säger Berglund och fortsätter:

– Med facit i hand känns det helt rätt. Det känns överspelat och jag vill inte sitta och kasta skit på dem. Men det blev en historia efter säsongen också. Helt plötsligt skulle allt läggas ner, men sen blev det en satsning igen – och helt plötsligt blev det Häcken. Jag och glad och tacksam över att jag inte var med i det eftersom jag såg också hur spelarna led av hur allting sköttes. Cirkus, det är väl det man kan kalla det.

”Det ser jag framemot”

Hon känner dock inget agg mot klubben.

– Jag har ingen ”grudge” mot dem. Det känns verkligen överspelat. Det hade varit lätt för mig att gå ut och prata i media, men jag såg ingen anledning till det.

Har du snackat med dina gamla lagkamrater?

– Vi har inte hörts närmare matchen, men vi snackade efter lottningen. Vi skrattade och sa att det är väl självklart att det skulle bli något man ville se i en final.

Kommer du prata med spelarna på planen under matchen?

– Ja, sån är jag. Det tycker jag faktiskt är ganska roligt. Det behöver inte vara på blodigt allvar varje gång, man kan gå och småskratta med någon motståndare på planen. Det ser jag framemot, haha.

KLIPP: Rosengård föll mot tyska giganten (24 mars 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.