Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Emma Holmgren har debuterat för Lyon. Arkivbild. Foto: TT

Emma Holmgren om starten i Levante och chanserna på landslagsspel

Uppdaterad
Publicerad

Efter två år på Lyons bänk flyttade målvakten Emma Holmgren i somras till spanska Levante.

I debuten, i Champions League-kvalet tidigare i veckan, höll hon nollan.

Nu hoppas hon ta sitt lag hela vägen till Champions League – och återta sin landslagsplats.

– Klart att man känner press, säger hon.

Den tidigare Eskilstuna- och Linköping-målvakten Holmgren gick till Lyon för knappt två år sedan. Där blev det sex matcher för det franska storlaget, och två ligatitlar. Dessutom vann Lyon Champions League förra året.

Men trots att Lyon ville skriva ett nytt kontrakt valde Holmgren att lämna laget. I stället skrev 26-åringen på för spanska Levante, ett lag som hon gjorde tävlingsdebut för tidigare i veckan. Debuten slutade med en 4–0-seger mot isländska Stjarnan i Champions League-kvalet.

”Skulle vara jättestort”

Nu väntar final i den inledande miniturneringen mot nederländska Twente, som har hemmaplan. Vinst där och Levante är klart för det avgörande playoff-spelet i kvalet till världens finaste klubblagsturnering.

– Det är klart att det är jätteviktigt! Vi vill ta oss till nästa steg och förhoppningsvis gruppspelet. Det skulle vara jättestort för oss, säger Holmgren.

Känner du mycket press att visa din klass nu när du förmodligen får spela mer efter ett par år på bänken?

– Klart att man känner pressen. Men jag gillar att ha lite press på mig eftersom det betyder något. Sen är det väl bara att göra min grej.

Tror inte på landslagsplats

Något annat Holmren har som målsättning är att ta sig tillbaka till landslaget. Hon har varit med i ett antal landslagstrupper, men ännu inte fått debutera.

– Det är en av tankarna jag har haft nu när jag går till en klubb där jag får visa upp mig, säger hon.

Sveriges nästa landskamp spelas i Nations League mot Holmgrens nya hemland Spanien, men det är inte någon match som Holmgren räknar med att bli uttagen till.

– Jag tror inte de chanserna är så stora. Jag tycker att jag har gjort en väldigt bra försäsong och en bra match i veckan, så det är klart att jag gör mitt bästa för att komma med. Men jag tror inte att jag gör det nu.

MER: Hör Emma Holmgren om spelarstrejken i Sverige: ”Damfotbollen har utvecklats”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.