Målvakten har skrivit på ett tvåårskontrakt. Foto: Bildbyrån/Levante UD Femenino

Officiellt: Emma Holmgren klar för Levante

Uppdaterad
Publicerad

Emma Holmgren lämnade Lyon i maj.

Nu har målvakten skrivit på för spanska toppklubben Levante.

– Det känns väldigt bra, säger 26-åringen till SVT Sport.

Emma Holmgren valde att inte förlänga sitt kontrakt med Lyon efter två år med minimal speltid i den franska storklubben. Det bekräftade hon själv redan i maj. Nu står det klart att spanska ligatrean Levante knyter åt sig målvakten på ett tvåårskontrakt.

– Det känns väldigt bra. Vi har haft kontakt under en längre period under våren och det har känts väldigt bra från början, säger målvakten till SVT Sport.

Vad var det som gjorde att valet föll på Levante?

– Det är en bra klubb. Jag har följt de lite under året som har varit. De har duktiga spelare och bra tränare, både målvaktstränaren och huvudtränaren har jag fått väldigt bra känsla för när jag haft möten med dem. Det känns som en väldigt familjär klubb.

Champions Legue-kval i höst

Emma Holmgren spelade endast sex matcher under två år i Lyon. Nu ser det dock ljusare ut för 26-åringen som fått goda indikationer på att bli förstamålvakt i Levante.

– Valet av nästa klubb efter Lyon var en klubb där jag ville ha speltid och här ser jag de möjligheterna på en väldigt hög nivå.

En av de första utmaningarna för Holmgren blir Champions League-kvalet mot isländska UMF Stjarnan i höst.

KLIPP: Holmgren om situationen i landslaget

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.