Liverpoolsupportrar på Anfield Foto: Bildbyrån

England kan förbjuda publik på fotboll

Uppdaterad
Publicerad

Den senaste tidens spridning av Coronaviruset har gjort att det engelska fotbollsförbundet och Premier League sjösatt en nödplan. Om spridningen av viruset fortsätter kan landskamper och matcher i ligan komma att spelas utan publik.

Det engelska fotbollsförbundet och Premier League har undersökt kostnaden och följderna vid ett eventuellt publikförbud på matcher för att råda bot på spridningen av Coronaviruset, skriver brittiska Dailymail.

Båda organisationerna står dock under Folkhälsomyndighetens hänvisning innan de vidtar åtgärder för kommande matcher.

England kollar mot Italien

I Italien tvingades sex Serie A-matcher skjutas upp till följd av coronaviruset. Englands fotbollsförbund har uppgett oro över en kommande träningsmatch mellan England och Italien på Wembley Stadium den 27:e mars. Men matchen kvarstår som tidigare angett om ingen annan hänvisning anges från Folkhälsomyndigheten.

Jürgen Klopp är inte orolig

Serieledande Liverpools tränare Jürgen Klopp har blivit tillfrågad av en engelsk reporter om hur han ser på hotet om att matcher kan komma att spelas inför tomma läktare.

– Inget Liverpoolfan är dum nog att tro på att det skulle kunna hända, säger Klopp till Reuters.

Klopp får också en fråga om det kan uppstå någon risk för supporters att bli paranoida över virusets spridning.

– Våra fans är inte paranoida. Jag tror det är folk som inte är intresserade av oss som plockar upp sådana här spekulationer. Det är inte rimligt att tro på det här, avslutar Klopp.

KLIPP: Så minskar du risken att smittas av coronaviruset

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.