Mesut Özil gifte sig igår med sin Amine Gülse. Turkiets president Recep Tayyip Erdoğan var bestman. Foto: TT

Erdogan var bestman på Mesut Özils bröllop

Uppdaterad
Publicerad

Tyske Mesut Özil och svenska Amine Gülse, uppvuxen i Angered, sa ja till varandra på en terrass intill Bosporen, Istanbul, under fredagkvällen.

På plats på bröllopet var den turkiska presidenten Recep Tayyip Erdoğan – som bestman till fotbollsstjärnan.

Både Mesut Özil, 30, och Amine Gülse, 26, har rötter i landet och 2014 vann Gülse skönhetstävlingen Miss Turkey.

I går gifte paret sig på en hotellterrass intill Bosporen. Den turkiska presidenten Recep Tayyip Erdoğan var bestman på bröllopet.

Mesut Özil har tidigare fått stenhård kritik i hemlandet Tyskland för sin nära relation med Erdogan. I maj förra året poserade Arsenalspelaren på bild tillsammans med landsmanen Ilkay Gündogan, till vardags i Manchester City, och presidenten.

Slutade i landslaget

Det rörde upp en politisk storm i Tyskland och gjorde sedermera att Özil slutade i landslaget efter att Tyskland åkt ur VM i Ryssland.

När Özil lämnade beskedet att han skulle sluta i landslaget skrev han ett långt inlägg på Instagram där han beklagade sig över den storm som uppstod efter mötet med Erdogan.

Så länge jag har den här känslan av rasism och respektlöshet så kommer jag inte att fortsätta representera Tysklands landslag på internationell nivå. Jag brukade bära den tyska tröjan med stolthet och glädje, men nu gör jag inte det”, skrev han då.

Det är emellertid inte första gången som den turkiska presidenten Recep Tayyip Erdogan ställer upp som bestman när en fotbollsstjärna gifter sig. Han har tidigare varit bestman för Arda Turan, Gökhan Töre och Emre Belözoglu, enligt tyska tidningen Bild.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.