Erik Berg avslutar fotbollskarriären. Foto: Bildbyrån.

Erik Berg avslutar karriären

Uppdaterad
Publicerad

Djurgårdens Erik Berg, 32, tvingas avsluta sin fotbollskarriär.

En lång tids kamp mot återkommande knäproblem sätter stopp.

– Det här känns otroligt vemodigt, säger han på klubbens hemsida.

Erik Berg kom till Djurgården 2018 från FC Köpenhamn. Året efter var han med och tog Djurgården till SM-guld. Men nu är hans fotbollskarriär över.

Det här känns otroligt vemodigt. Det har tagit lång tid att komma fram till beslutet men det är dags att tacka för sig. Jag lägger upp mina skor på den beryktade hyllan, säger han på klubbens hemsida.

Vad han ska göra efter karriären är ännu inte klart men det kommer inte att bli mer fotboll.

– Jag kommer inte att spela någon fotboll alls. Det känns tyvärr som att mitt knä inte klarar det längre. Så jag får väl se till att hitta något annat att göra, säger han.

”Gått igenom alla möjliga scenarion”

Försvararen har problem med både väster- och höger knä.

– Nu senast har det varit vänsterknäet som har varit det stora problemet. Högerknät var ju inte bra för ett par år sedan men det har vi fått fin ordning på här i Djurgården.

Men att ta det definitiva beslutet var svårt för Berg.

– Det har varit samtal med familj, vänner och lagkamrater och många andra. Jag har gått igenom alla möjliga scenarion egentligen, men det landade nästan hela tiden i att det bästa för mig och för alla runt mig är att jag slutar spela fotboll, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.