Magdalena Eriksson tröstar Caroline Seger Foto: Bildbyrån

Eriksson: ”Inte vår sista chans på ett guld”

Uppdaterad
Publicerad

Finalförlust efter straffar.

Ett nattsvart slut på OS-fotbollen för Blågult.

– Det är bland det värsta man varit med om, säger Magdalena Eriksson till TT.

Det var ju inte så där det skulle sluta. Sverige, som flugit igenom OS och besegrat alla lag de mött, skulle bara vinna mot Kanada i finalen.

Men så blev det inte. Istället föll svenska landslaget på straffar.

Tokyo 2020

– Jag är otroligt stolt över de tjejerna som kliver fram och tar straffarna i det här pressade läget. Jag hoppas verkligen att ingen lägger skulden på sig själv, säger Magdalena Eriksson.

Vänsterbacken, till vardags lagkapten i Chelsea, byttes ut i slutet av ordinarie tid och fick se på från sidan när den svenska gulddrömmen gick i kras.

”Inte sista chansen”

– Vi är det europeiska laget som går längst och nästa år är det ett EM så direkt börjar jag tänka att det här inte är vår sista chans på ett guld, säger Eriksson.

EM 2022, som skulle spelats 2021 men flyttades i samband med att OS flyttades till denna sommar, spelas i England.

Nästa landskamp för det svenska laget är den 17 september då de ställs mot Slovakien i VM-kvalet. Det är första matchen i VM-kvalet för Sverige som utöver Slovakien har Irland, Georgien och Finland i sin grupp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet