Viktor Eriksson lämnar Eskilstuna efter säsongens slut. Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån

Eriksson lämnar serieledande Eskilstuna United

Uppdaterad
Publicerad

Med två omgångar kvar av damallsvenskan står det klart att serieledande Eskilstuna Uniteds huvudtränare och sportchef Viktor Eriksson lämnar klubben nästa säsong. ”Finns en mängd orsaker, men mitt fokus nu är på att göra ett bra jobb inför de två sista viktiga matcherna, så orsakerna får vi ta efter säsongen”, säger han till SVT Nyheter Sörmland.

Viktor Eriksson kom till klubben 2007 och har sedan 2012 varit huvudtränare och sportchef. Med två omgångar kvar av damallsvenskan går Eriksson ut med att han lämnar båda posterna kommande säsong. Eskilstuna United leder just nu damallsvenskan och Eriksson kommer trots beslutet stanna säsongen ut.

– Det finns en mängd orsaker till varför jag har fattat det här beslutet men nu har vi fokus på de två väldigt viktiga matcherna som återstår av serien, säger Eriksson till SVT Nyheter Sörmland.

Damallsvenskan 2015

– Beslutet har växt fram de senaste veckorna.

”Känner stor lojalitet mot mina spelare”

Vad som ligger till grund till beslutet är alltså fortfarande oklart, men anledningen till att han valde att gå ut med beslutet redan nu är tydligt.

– Jag känner en stor lojalitet med spelarna och därför var det viktigt att det blev rätt och att beskedet kom från mig och jag berättade för dem innan träningen i dag.

Hur reagerade spelarna?

– Vet inte, det får de stå för själva.

Hur tror du att det här påverkar spelarna nu då?

– Det tror jag inte att det gör, jag upplever det inte så, vi har en stark grupp.

På klubbens hemsida bekräftar Eskilstuna Uniteds ordförande uppgifterna.

– Viktor har en väldigt stor del i klubbens framgång och han är en mycket skicklig tränare. I sin roll som sportchef har han dessutom lagt ned ett stort arbete för att utveckla klubben både när det gäller ungdoms- och elitverksamheten, säger Eskilstuna Uniteds ordförande Anna Linnakallio på klubbens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damallsvenskan 2015

Mer i ämnet