Eskilstunas Loreta Kullashi. Foto: Bildbyrån

Kullashi tvåmålsskytt då Eskilstuna vann

Eskilstunas målspruta Loreta Kullashi stod för två mål då Växjö slogs tillbaka med 3-0 (3-0).

Därmed gjorde laget ett litet ryck från botten där sex lag just nu försöker hålla sig undan de två nedflyttningsplatserna.

Matchen var spelmässigt ganska jämn men det var hemmalaget Eskilstuna som skapade betydligt vassare lägen framåt. Och framför allt gick avsluten på mål. I den första halvleken gick Eskilstunas samtliga åtta avslut på mål, medan Växjös sex gick utanför målramen.

Det skulle också visa sig i målprotokollet. I den 21:a minuten resulterade det i ett ledningsmål genom Loreta Kullashi och 12 minuter senare utnyttjade Felicia Rogic ett misstag i Växjöförsvaret som kunde trycka in 2-0 bakom Katlynn Fraine.

Loreta Kullash gjorde sitt andra, och Eskilstunas tredje, i den 39:e minuten assisterad av Halimatu Ibrahim Ayinde.

Spelade av matchen

Den andra halvleken blev inte alls lika energifull och händelserik. Växjö spelade upp sig men kunde inte på allvar hota Eskilstuna som mer eller mindre spelade av matchen.

Närmast ytterligare ett mål var Loreta Kullashi som sittande någon meter från målet var nära att få in sitt tredje mål. Dessutom hade Kaisa Collin ett skott i stolpen i slutskedet av matchen.