Moise Kean. Foto: Bildbyrån

Evertonspelaren hade hemmafest – klubben fördömer

Uppdaterad
Publicerad

Premier League-klubben Evertons italienska anfallare Moise Kean bröt mot regeringens restriktioner då bilder läckte från en hemmafest som han stod värd för. Klubben har nu gått ut och fördömt 20-åringens agerande.

”Klubben har bestämt uttryckt sin besvikelse till spelaren och gjort det tydligt att det är oacceptabelt”, skriver man i ett uttalande.

I Storbritannien råder stränga restriktioner för att undvika spridningen av coronaviruset, men de bröt Kean genom att ordna fest i sin lägenhet.

”Everton har regelbundet betonat vikten av att följa alla regeringens riktlinjer genom en rad av officiella uttalanden till all personal, inklusive spelarna”, skriver Premier League-klubben.

Corona och idrott

Kean är inte heller den enda Premier League-spelaren som har brutit mot reglerna. Tidigare gjorde Kyle Walker samma sak då även han ordnade fest hemma hos sig.

Kean, som anslöt från Juventus 2019, har ännu inte kommenterat händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet