Daniel Nannskog. Foto: Bildbyrån

Experten: ”Fanns inget annat alternativ”

Uppdaterad
Publicerad

Gais tilldömdes i dag segern 3-0 efter cupkaoset mot IFK Göteborg i måndags.

Rätt beslut tycker SVT:s expert Daniel Nannskog.

– Snyggt agerat av Göteborg också som lägger sig lite platt, säger han.

Det var i måndags som Svenska cupen-mötet mellan Gais och IFK Göteborg avbröts på grund av att raketer avfyrades från ena kortsidan där Göteborg-fansen höll till.

I dag kom så beslutet att Gais tilldöms skrivbordsseger 3-0.

”Det är klarlagt att det är Göteborgs supportrar som antänt och kastat pyrotekniken. Det har i sin tur lett till att matchen har avbrutits”, skriver disciplinnämnden i sitt beslut.

Rätt beslut tycker Daniel Nannskog, SVT:s expert.

– Jag står fast vid att det är det rätta beslutet. Det är oerhört svårt, så klart, även för disciplinnämnden där jag tror att man vill matcher ska spelas klart. I detta fallet går det inte att blundda för incidenterna som hänt. När Gais inte ville spela klart, med tanke på det som hänt fanns det inget annat val än att tilldöma dem segern, säger han och fortsätter.

– Jag tycker också Göteborg tar det på ett bra sätt. Han, klubbdirektören Max Markusson, har agerat väldigt bra. Det är helt rätt väg att gå för IFK Göteborg. Snyggt agerat av dem som lägger sig lite platt, och inte skyller på Gais på något sätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.