Foto: Bildbyrån/montage.

Experten synar ”Big Six” i Premier League

Uppdaterad
Publicerad

Virgil van Dijk kan vinna Ballon d'Or, Nicolas Pepe luktar succé och Manchester United saknar Zlatan Ibrahimovic. Det tycker i alla fall SVT Sports expert Daniel Nannskog inför Premier League-starten.

Premier League är tillbaka i helgen och återigen är det skarpaste rampljuset fäst på de så kallade ”Big Six.”

Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United och Tottenham – det är lagen som SVT Sports expert Daniel Nannskog resonerar kring.

Arsenal

Är Arsenal och Nicolas Pepe en ”perfect match”?

Det är det. Arsenal behövde verkligen få in en giftig ytter och här får man en vindsnabb sådan med fin dribblingsteknik och näsa för mål. Jag tror att vi kommer få se en del mål där Pepe kommer in från högerkanten och hittar bortre hörnet med sina fina vänsterfot. Härlig värvning!

Vad saknar Arsenal för att utmana på allvar?

Man saknar helt klart en riktigt bra mittback. Här måste man få in något före deadline för att kunna nå i alla fall en Champions League-plats.

Chelsea

Är ett Chelsea utan Hazard synonymt med ett sämre Chelsea?

Helt klart är Chelsea rejält försvagade utan Hazard. Även om det kommer att leda till att andra måste kliva fram mer så är Hazard ett sådant kraftfullt hot varje gång han får bollen. Han kommer helt klart att saknas.

Är Frank Lampard rätt man som tränare?

Extremt svåra att säga. Jag såg lite på hans Derby förra säsongen och de spelade en rätt så kul fotboll. Det som är bra är att han redan kan klubben utan och innan. Det är enormt viktigt att han får med sig spelarna direkt, vilket kan vara svårt då han nyss var spelare själv och inte besitter någon större tränarerfarenhet. Jag måste ändå säga att det är ett spännande och häftigt val, men känslan är att det kan sluta precis hur som helst.

Liverpool

Kan Virgil van Dijk vinna Ballon d'Or i år?

Jag tror att han har stor chans att ta hem den. Året har varit helt magiskt för van Dijk och bara City kom lite i vägen för den gänglige holländaren.

Håller du Jürgen Klopp som världens bästa tränare?

Jag håller Klopp och Pep Guardiola som världens två bästa tränare. Om jag måste välja vem som ligger lite före så blir det Pep. Jag älskar och ser fram emot kampen dem emellan många år framöver.

Manchester City

Är det äntligen dags för City att gå hela vägen i Champions League?

Det känns ju verkligen som att City blir bättre och bättre i CL. Man åkte surt ut mot Tottenham där man egentligen var det bättre laget över två matcher. Det borde kittla att lägga mer krut på CL i år då man har vunnit ligan två år i rad, även om jag vet att de sätter Premier League först. Jag blir inte förvånad om City är ett finallagen i CL i vår.

Vad kan du säga om Rodri, som värvats dyrt och med höga förväntningar?

I Rodri får City en otroligt stark bollvinnare på det centrala mittfältet. Kanske är det en spelartyp som man har saknat lite. Med den värvningen är känslan att City har alla ingredienser i sitt lag.

Manchester United

Vad innebär Harry Maguires övergång för Victor Nilsson Lindelöf?

Det skärper självklart konkurrensen rejält. Man köper inte världens dyraste försvarare och sätter honom på bänken. Jag tror att Lindelöf får ta upp kampen med Chris Smalling om platsen bredvid Maguire.

Är United i behov av en vinnare som Zlatan i laget?

Det saknas en vinnare som Zlatan, ja. Jag har svårt att se den riktiga ledaren i United. Det finns inte direkt någon Roy Keane kvar i klubben.

Tottenham

Är Heung-Min Son en av världens mest underskattade spelare?

En härlig lirare! Nog är den tekniske och snabbe sydkoreanen lite underskattad.

Hur lyckas Tottenham återigen behålla kuggar som Kane, Eriksen och Pochettino?

Nu vet vi ju inte om Eriksen kommer att stanna eller inte, men det är klart att om man som Tottenham tillhör det absoluta toppskiktet i ligan och dessutom spelar CL-final så behöver spelare och tränare inte direkt fly fältet. Man är redan i en topporganisation.

...och här är tio snabba med Nannskog

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.