Spelarna från båda lagen samlades efter matchen, som avbröts efter glåpord mot hemmalagets målvakt. Foto: Haringey Borough FC och twitter.com/YTFC

FA-cup-match avbruten efter rasism

Uppdaterad
Publicerad

Kvalmatchen till FA-cupen mellan Haringey Borrough och Yeovil Town har avbrutits sedan spelare i hemmalaget fått ta emot rasistiska glåpord från läktaren, enligt BBC.

I den 64:e minuten gjorde Rhys Murphy 1-0 för sitt Yeovil Town mot Haringey Borrough i den fjärde kvalrundan till FA-cupen.

Kort efter att Murphy slagit in bollen vandrade hemmalaget av planen och runt 35 minuter senare kom beskedet att matchen avbrutits. Anledningen ska vara att spelare i hemmalaget, blivit utsatta för rasism. Lagets målvakt Douglas Pajetat ska ha fått saker kastade mot sig och blivit spottad på av supportrar till bortalaget. Dessutom ska ytterligare en spelare fått ta emot rasistiska glåpord, enligt BBC.

– Påhoppen som mina spelare tog emot var vidriga. Det var inte under hela matchen, utan bara i samband med straffen. Vår målvakt blev spottad på och fick en flaska kastad mot sig.

– Domaren försökte lugna ned allt. Sedan slog de straffen och min spelare, Coby Rowe, fick ta emot rasistiska glåpord och det fanns inte en chans att vi skulle låta honom fortsätta. FA-cupen är inte värd det. Vi kommer aldrig att vinna den. All lycka till Yeovil om vi blir straffade och utslängda ur turneringen. Jag bryr mig inte, säger Haringeys tränare Tom Loizou till BBC.

Står bakom Haringey

”Matchen har blivit avbruten till följd av rasistiska glåpord. Hemsk eftermiddag. Det ska sägas att 99,9 procent av Yeovils fans ocskå känner lika stark avsky för det inträffade som vi” skriver hemmalaget på sitt twitterkonto.

– Å Yeovils vägnar vill jag säga att vi står bakom Haringey. Spelarna och jag bestämde oss för att stötta Haringey och göra en markering tillsammans, säger Yeovils tränare Darren Sarll till BBC.

Händelsen sker bara fyra dagar efter att Englands EM-kvalmatch mot Bulgarien avbrutits flera gånger på grund av rasism från läktaren.

Arkiv: EM-kvalmatchen mellan Bulgarien och England avbröts två gånger i första halvlek (14 oktober 2019).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.