Paulinho i centrum när Häcken tog andra raka

Häcken tog idag sin andra raka seger för säsongen när man besegrade Falkenberg med 3–0 på bortaplan. Det anfallsstarka Häcken fick även defensiven att fungera och på topp briljerade förra årets skyttekung, Paulinho som bland annat gjorde ett läckert frisparksmål.

– Jag gillar det läget, sade Paulinho efter matchen till C More.

Allsvenska nykomlingen Falkenberg jagar sin andra seger för säsongen, men fjolårsfemman Häcken blev ett för svårt motstånd. Hemmalaget stod emot bra i matchens inledning men som så ofta förut skulle en viss brasilianare stå i centrum. 2018-års skytteligavinnare Paulinho spelade huvudrollen i det mesta framåt och hade ingen brist på chanser.

Den första kom redan i tolfte minuten. Hampus Nilssons fingertoppar hann på något magiskt sätt hinna i tid för att stoppa det som såg ut att vara ett säkert mål från Paulinhos sida, precis på mållinjen. Och bara minuter senare kom ett ribbskott från 33-åringen som fick lämna den första halvleken mållös.

”Ett nummer för litet”

Men i den andra halvleken blev det tredje gången gillt. Hampus Nilsson var chanslös när brasilianaren skickade in 2–0 med en riktig frisparkskaramell strax utanför straffområdet.

– Jag gillar det läget, det var en bra frispark, sade Paulinho efter matchen till C More.

Innan dess hade Godswill Ekpolo tryckt in 1–0 på volley. Vem som stod för inlägget? Paulinho såklart.

Men det stannade inte där. Med kvarten kvar stötte Paulinho in sitt andra mål för dagen och fullbordade Häckens andra vinst för säsongen.

– Jag hade en bra första halvlek, med många chanser, i den andra kämpade jag på och gjorde två mål, berättade Paulinho.

Från Falkenbergs håll var det en besviken tränare som mötte intervjumikrofonen efter matchen

– Vi var ett nummer för litet idag. det bästa laget vi mött i år, vi får ta med oss av deras kunskap, sade Hasse Eklund.

Bortdömd straff

Men matchen skulle också komma att handla om en bortdömd straff för bortalaget.

Alexander Jeremejeff gick ner i straffområdet efter en kontakt med Carl Johansson. Men istället för att peka på straffpunkten tog domare Glenn Nyberg fram det gula kortet och pekade på Jeremejeff, ett beslut som inte gillades av Häcken-spelarna.

– Det känns som att Glenn har bestämt sig att jag är någon filmare eller något. Han vill ta rätt beslut med den här gången blir det fel. Han som touchade mig höll med, sade Jeremejeff efter den första halvleken till C More.

– Han (Nyberg) säger att jag söker den, men jag ser inte poängen med att filma, fortsatte han.