Jättetabbe gav Malmö segern mot Falkenberg

I den 25:e minuten skulle Falkenbergsförsvararen Carl Johansson passa tillbaka till målvakten Johan Brattberg. Passningen misslyckades och Markus Rosenberg satte 2-0. Där avgjordes den allsvenska matchen som slutade 2-1 till Malmö.

– Det är otroligt viktigt att vinna. Att det inte såg särskilt bra ut är en annan femma, säger Malmös Marcus Antonsson till C More.

Malmö hade ett jätteläge att ta ledningen redan i den fjärde minuten då Sören Rieks inlägg nådde Marcus Antonsson, men målet kom istället ett par minuter senare genom en nästan identisk situation. Arnor Traustason kom på vänsterkanten och lyfte in bollen på Rosenbergs panna.

Knappt 20 minuter senare ville Falkenberg ha straff då Nsima Peter drogs ner i duell med Malmös Eric Larsson. Domaren agerade inte och strax efter kom sedan det dråpliga 2-0-målet.

Missade straff

Falkenberg lyckades ändå reducera strax innan halvtid då Karl Söderström vackert placerade in en nick bakom Johan Dahlin.

– Det är tråkigt att förlora den här matchen. Vi gör mycket bra och ger dem en riktig match, säger Söderström.

Tidigt i andra halvlek fick Jacob Ericsson Rosenbergs skott på handen och domaren blåste straff för Malmö. Lagkaptenen tog den själv, men drämde bollen i ribban och missade därmed chansen att göra hattrick.

Alldeles i slutet hade Kirill Pogrebnyak chansen att kvittera från nära håll, men bollen gick rakt på Dahlin.

MFF har missat alla tre straffar de har fått den här säsongen. Segern gör att de går upp i serieledning som kan vara tillfällig.