FC Rosengård tar semester. Foto: Bildbyrån

FC Rosengård tar semester i väntan på seriestart

Uppdaterad
Publicerad

Damallsvenskan väntas inte komma igång förrän tidigast i slutet av juni.

Då väljer den regerande mästaren att gå på semester.

– Vi kan inte vänta längre på något datum, säger FC Rosengårds sportchef Therese Sjögran till Sydsvenskan.

Tanken var att damallsvenskan skulle inleda säsongen i månadsskiftet maj–juni. Men när ligastarten nu skjutits upp ytterligare, till månadsskiftet juni/juli, råder det osäkerhet bland klubbarna hur spelschemat kommer att bli. 

Klubbarnas intresseorganisation Elitfotboll dam (EFD) ser framför sig ett upplägg där man inledningsvis minimerar antalet resor för klubbarna, både för att minska smittspridningen och för att skona föreningarnas påfrestande ekonomi.

”Vi kan inte vänta längre”

I väntan på besked väljer FC Rosengård att ta semester.

– Ska vi kunna göra det, måste vi göra det nu. Vi kan inte vänta längre på något datum. Läser man mellan raderna vad Folkhälsomyndigheten säger känns 1 juli mer realistiskt. Är det så att vi kommer igång då eller redan 14 juni som herrarna, minskar möjligheterna att vara lediga i höst. Därför tror jag det är ett måste med ett längre break rent mentalt för spelarna, säger sportchefen Therese Sjögran till Sydsvenskan.

ARKIV: Eskilstunas udda träning – spelade bubbelboll (5 maj 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.