Sverige degraderas i Nations League. Foto: Bildbyrån

Fiaskot fullbordat – Sverige skickas ned till C-divisionen i Nations League

Fiaskot är ett faktum. Sverige kryssade hemma mot Slovenien och skickas ned till C-divisionen i Nations League. Nu väntar nationer som Azerbajdzjan, Färöarna och Luxemburg – efter slutsignal kunde Janne Andersson bara skaka på huvudet.

– Ibland jävlas det, då får man ta sig igenom det. Vi kommer igen, säger förbundskaptenen i Viaplay.

Sverige hade fyra raka förluster i Nations League och var pressat att vinna den sista gruppspelsmatchen för att inte degraderas till C-divisonen – då chockade gästerna Sverige när de gjorde matchens första mål på Friends.

Det var ”Sloveniens Haaland”, stjärnskottet Benjamin Sesko, som slog till med ett drömmål. 19-åringen mötte ett inlägg och drog till direkt på volley.

Herrlandslaget i fotboll

Då gav Emil Forsberg Sverige nytt hopp. Mittfältaren gav sig iväg på en soloräd, löpte sig loss, skakade av sig försvarare – och sköt in kvitteringen strax före paus.

Trots stort bollinnehav och ett par svenska chanser i andra halvlek stod sig 1-1 – och Blågult buades ut av hemmafansen på slutsignal.

– Jag tycker att vi gör en ganska bra match idag, vi gör ett riktigt bra försök. Spelarna försöker och försöker, men det vill sig inte, säger Janne Andersson till Viaplay efter matchen.

– Det är inte tillräckligt bra, konstaterar en fåordig Dejan Kulusevki.

Resultat betyder att Sverige, som trillade ur A-divisionen 2021, blir sist i gruppen och skickas ned till C-divisionen.