En Cardiff-supporter håller upp en halsduk för att hedra Emiliano Sala. Foto: Bildbyrån

Fifas krav till Cardiff: Betala eller få transferförbud

Uppdaterad
Publicerad

Cardiff vill inte betala Nantes för förolyckade Emiliano Sala. Nu meddelar Fifa att om den walesiska Championshipklubben inte betalar snart, kan de räkna med ett transferförbud.

I januari kom Cardiff och Nantes överens om att den franska klubben skulle sälja sin anfallare Emiliano Salah till Walesarna. Övergångspriset skulle landa på 15 miljoner pund (ca. 185,5 miljoner kronor), men när Sala tragiskt omkom i en flygolycka beslutade Fifa att Cardiff endast behövde betala den första överföringen på ca. 60 miljoner kronor.

Cardiff och Nantes har tidigare hamnat i bråk om pengarna för Sala, som Cardiff inte har velat betala eftersom de anser att kontraktspunkterna inte uppfyllts på grund av Salas död. Klubben har även sagt sig beredda att gå till Cas för att avgöra fallet, uppger Reuters.

Nu meddelar Fifa att om Cardiff inte betalar Nantes inom 45 dagar efter att man fått bankuppgifterna, kommer klubben att straffas med transferförbud tills de betalar, dock max ett och ett halvt år (tre transferfönster).

Arkiv: Hammarbys Alexander Kacaniklic var lagkamrat och vän med Sala (9 februari 2019).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.