Foto: Bildbyrån

Salas närstående kräver rättvisa i ny dokumentär

Uppdaterad
Publicerad

Det har gått fyra månader sedan den argentinske fotbollsspelaren Emiliano Sala omkom i en flygplanskrasch i den engelska kanalen. Nu släpper BBC en dokumentär om familjens jakt på rättvisa.

”De lämnade honom som en hund” säger Salas pappa enligt The Telegraph.

Emiliano Salas död skapade stor sorg i forbollsvärlden. På väg till England störtade Salas plan i den engelska kanalen och fotbollsspelarens kropp hittades en tid senare.

I en ny BBC-dokumentär kritiserar Salas pappa, Horacio Sala de personer som haft hand om sonens karriär.

”Hur kunde det vara så svårt för dem att hitta någonting säkert? Varför kunde de inte det?” säger han enligt The Telegraph.

Piloten som flög planet hade inte licens att flyga i mörker.

”De lämnade honom ensam. De lämnade honom som en hund. De övergav honom” säger Horacio Sala.

Horacio Sala avled själv för en månad sedan till följd av en hjärtattack, men dokumentären med hans kritik är planerat att sändas på måndag i BBC under namnet Emiliano Sala: familjens jakt på sanningen.

Salas barndomsvän, Martin Molteni, kräver enligt tidningen att någon straffas för det som hänt.

”Det fanns uppenbarligen slarv och oaktsamhet. Vems fel det var? Rättvisan kommer att bestämma det. Men den personen måste betala.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.