Emiliano Sala. Foto: Bildbyrån

Emiliano Sala och piloten antagligen gasförgiftade

Uppdaterad
Publicerad

Fotbollspelaren Emiliano Sala och piloten David Ibbotson avled båda efter att de kraschade i Engelska kanalen i januari. Nu efter ett toxikologisk test på Salas kropp framgår det att de två avlidna antaligen blev förgiftade av kolmonoxid-ångor.

Enligt uppgifter från den engelska tidningen The Guardian så har utredare kommit fram till att fotbollspelaren Emiliano Sala och piloten David Ibbotson antagligen förgiftades av kolmonoxid-ångor i samband med den uppmärksammade flygolyckan i den Engelska kanalen i januari.

Emilano Sala var påväg till Cardiff för att fullborda en övergång från Nantes när planet kraschade.

Vill se ytterligare utredningsåtgärder

Efter fyndet så har advokater för Salas familj yrkat på att planet ska bärgas från havet för ytterligare utredningsåtgärder och menar att de höga kolmonoxidvärdena har ”öppnat för många frågor” kring hur Sala dog.

Symptomen för kolmonoxidförgiftning kan innebära allt ifrån försämrat omdöme, slöhet, förvirring och nedsatt syn- och koordinationsförmåga. I de doser som återfanns i Salas kropp kan det även leda till medvetslöshet och hjärtattack.

Emiliano Salas kropp återfanns i februari men Ibbotsons kropp har aldrig hittats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.