Foto: Bildbyrån

Förbundet och spelarna i krismöte efter kritiken

Uppdaterad
Publicerad

Herrlandslaget har varit kritiska mot förbundets agerande i frågan kring spelaravtalen.

I gårkväll höll därför generalsekreteraren Håkan Sjöstrand ett krismöte med spelartruppen.

– Vi har rett ut ett antal otydligheter, skriver han i ett uttalande.

Det var efter Nilla Fischers brandtal på Fotbollsgalan som Andreas Granqvist dagen efter gick ut och kritiserade Svenska Fotbollförbundet, med generalsekreteraren Håkan Sjöstrand i spetsen, för att ha undanhållit att herrspelarna sänkt sin ersättning få att SvFF skulle kunna höja dameras dito.

Sjöstrand svarade genom att hävda att Granqvist missförstått det hela och att avtalen inte hörde ihop.

”Redo att gå vidare”

I gårkväll kallade därför generalsekreteraren spelarna till ett krismöte för att rensa luften.

”SvFF och spelarna har under onsdagskvällen träffats och haft en uppriktig diskussion om de senaste dagarnas turer. Jag törs påstå att alla inblandade uppfattade mötet som positivt, att vi rett ut ett antal otydligheter och att vi alla är redo att gå vidare. Att vi säkerställer och lyckas med det är ytterst mitt ansvar”, skriver han i ett uttalande och fortsätter.

”Utgångspunkten för det nya herrspelaravtalet var spelarnas starka vilja att uppnå rättvisa och jämställda villkor mellan herr- och damlandslag. Vi är mycket nöjda med det avtal som blev resultatet av förhandlingarna.”

SVT Sport har sökt Håkan Sjöstrand för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.