Chelseas lagkapten Magdalena Eriksson och tränaren Emma Hayes har inte gett upp inför returen mot Barcelona. Foto: Bildbyrån

Fördel Barcelona och Fridolina Rolfö – men Magdalena Eriksson har inte gett upp drömmen om Champions League-final

Uppdaterad
Publicerad

Fridolina Rolfö eller trion Magdalena Eriksson, Johanna Rytting Kaneryd och Zecira Musovic – vilka av landslagsstjärnorna får fira möjligheten att vinna Champions League-titeln?

Frågan får svar ikväll.

Då möts Barcelona och Chelsea i semifinalreturen på Camp Nou.

– Det lever fortfarande, vi kan ta det här och tron finns i laget – det måste den finnas. Annars kan vi lika gärna ge upp och då behöver vi inte ens åka till Barcelona, säger Chelseas lagkapten Magdalena Eriksson till Radiosporten.

Det är fördel Barcelona efter lördagens första möte på Stamford Bridge. Norskan Caroline Graham Hansen slog in matchens enda mål redan efter tre minuter.

Barcelona har chansen att nå klubbens tredje raka final i Champions league och kan på söndag bli spanska mästare.

Men tränaren Jonatan Giráldez är mån om att såväl inåt mot spelarna som utåt mot medier och supportrar varna för att inget är klart.

Vräker in mål på Camp Nou

– Om folk tror att vi redan har kvalificerat oss är det förståeligt, men vi måste glömma första matchen och gå ut för att vinna. Det finns saker att förbättra och det har jag jobbat med hos spelarna, slår han fast i en intervju med Uefa.

Chelsea står inför en svår uppgift. Hemma på Camp Nou har Barcelona manglat motståndet hittills i turneringen. 23 gjorda mål på fem hemmamatcher understryker slagstyrkan.

I spanska ligan är klubben överlägsen. Därför är en Champions League-seger högsta prioritet efter förra årets finalförlust mot Lyon.

– Jag lovar att göra allt som står i min makt för att klara det, säger norskan Caroline Graham Hansen till AFP.

Chelseas tränare Emma Hayes om returen och möjligheten att vända 0–1 till finalavancemang:

– Jag ville bara att mötet skulle vara vid liv – det var allt jag ville att ha med in i matchen. Jag är stolt över tjejerna som gav allt de kunde.

– Vi förbereder oss för en ny match och det är viktigt att vi ger oss själva en chans.

Finalklart på måndag – se avgörandet i SVT

I den andra semifinalreturen, som sänds i SVT, tar Jonas Eidevalls Arsenal emot Wolfsburg på måndag 1 maj. Det första mötet slutade 2–2 sedan landslagsanfallaren Stina Blackstenius kvitterat för Arsenal.

Så sänder SVT från Champions League

1 maj

18.30 SVT2/SVT Play: Arsenal-Wolfsburg

3 juni

15.45 SVT1/SVT Play: Final, spelas i Eindhoven

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.