Nilla Fischer efter sin reducering mot Lyon. Foto: TT

Förlust för Wolfsburg trots Fischermål

Lyon vann den första matchen i prestigemötet mot Wolfsburg i Champions League-kvartsfinalen med 2-1. Wolfsburgs reduceringsmål gjordes av svenska storstjärnan Nilla Fischer. Ett bortamål som kan visa sig viktigt.

Lyon-Wolfsburg var Champions League-kvartsfinalernas överlägset hetaste match på förhand. Men finalreprisen från i fjol var en ensidig historia i den första halvleken.

I den elfte minuten fick Eugénie Le Sommer friläge efter en dålig bakåtpassning av Wolfsburgs portugisiska back Claudia Neto. Le Sommer kunde sedan runda Wolfsburgmålvakten och skicka in 1-0.

Sju minuter senare följde Lyonförsvararen Wendie Renard upp med 2-0 efter att omarkerad ha nickat in en hörna.

I den andra halvleken reducerade Wolfsburg när den svenska stjärnan Nilla Fischer gjorde som sin landslagskamrat Fridolina Rolfö gjort för Bayern München tidigare under kvällen, mål. Landslagsmittbacken Fischer nådde högst efter en tilltrasslad situation och nickade in bollen.

Målet blev matchens sista, men kan visa sig viktigt inför returmötet i Tyskland.