Emil Forsberg har fortsatt förtroende för Janne Andersson. Foto: BILDBYRÅN

Emil Forsberg: Det är inte bara Janne som ska lastas för det här

Uppdaterad
Publicerad

Många har sagt att Janne Andersson hänger löst som förbundskapten efter den bedrövliga perioden som Sverige har haft de senaste tio matcherna som inneburit sju förluster och en oavgjord. Men en av Sveriges mest rutinerade spelare, Emil Forsberg, står fast vid sin förbundskapten.

– Jag har väldigt, väldigt fullt förtroende för Janne. Vi har en plan... och det är inte bara Janne som ska lastas för det här. Det är ju vi spelare också som har spelat för dåligt, säger Forsberg till Viaplay.

Janne Andersson själv tvivlar inte på sin egen roll och funderar inte alls på att lämna sin post. Han tänker på EM-kvalet redan nu.

– Jag ser fram emot det jättemycket... och jag har inte hört någonting och det är inget jag funderat på heller, säger Janne om hur han upplever förtroendet för honom.

– Jag har ett stort självförtroende i förhållande till mitt arbete, säger Andersson.

Håkan Sjöstrand: ”Vi har förtroende”

Inför matchen mot Slovenien fick förbundskaptenen fullt stöd av sin chef, svenska fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand. 

– För mig finns inget mellanläge, antingen har man ett förtroende eller så har man det inte. Och vi har förtroende för Janne och tycker inte man ska se det så väldigt kortsiktigt i sammanhanget. Vi har som ambition att fullfölja det kontrakt vi har, det tycker vi är rätt, sade Håkan Sjöstrand i Viaplays sändning.

Janne Anderssons nuvarande anställningsavtal sträcker sig över EM 2024.

Slovenien slog till med drömmål – Sverige nedskickat:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sverige degraderas i Nations League. Foto: Bildbyrån

UEFA Nations League

Sverige logo

Sverige

1 - 1

Slovenien logo

Slovenien

Friends Arena, Solna
Publik: 22895
Domare: Felix Zwayer

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.