En fokuserad Emil Forsberg. Foto: Bildbyrån

Forsbergs passning: ”Sverige borta – alla vet att det är en tuff match”

Uppdaterad
Publicerad

Spanien missade att säkra EM-platsen på tilläggstid mot Norge.

Och nu väntar sannolikt ett fullsatt Friends för spanjorerna.

– Förhoppningsvis kan vi få energi av det, säger Robin Olsen.

– Sverige borta väntar – alla vet att det är en tuff match, säger Emil Forsberg till SVT Sport.

Det var blågula spelare som tittade framåt i den mixade zonen i natt, med vetskap om att de gjort sitt jobb ordentligt mot Malta. Förutom att Emil Forsberg låg bakom två av målen var han involverad i det mesta i offensiv väg.

– Jag har bra självförtroende och vill försätta mina lagkamrater i bra lägen. Jag tycker det kändes bra i dag, säger den offensiva mittfältaren.

Herrlandslaget i fotboll

Tuffare match väntar nu – hur ser du på den?

– Klart det är en jättetuff match. Det viktiga för oss är att ladda batterierna nu, ha en riktigt bra rehab och ta hand om kropparna, säger Forsberg apropå att det bara är 70 timmar mellan matcherna.

Några som inte gjorde sitt jobb ordentligt var Spanien. Joshua King kvitterade på straff för Norge och därmed missade världsnationen chansen att säkra sin EM-plats.

– Svårt att svara på hur det påverkar dem. De är så pass rutinerade och vet vad som gäller, säger Forsberg och fortsätter:

– Men det är klart det är jobbigt att få ett sådant poängtapp och veta att Sverige borta väntar. Alla vet att det är en tuff match. Vi ska göra en så bra match som möjligt så får vi se hur långt det räcker.

Tror du Spanien blir hungrigare av sitt poängtapp, Robin Olsen?

– Kanske, kanske. Men vi är också hungriga. Vi behöver också poängen, säger målvakten. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet