Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Zećira Mušović inför matchen mot Australien: ”Otroligt viktigt att känna ett förtroende” Foto: Bildbyrån

Zećira Mušović: ”En tränare kan göra att man tar de sista kliven”

Uppdaterad
Publicerad

Zećira Mušović som till vardags vaktar målet i Chelsea hoppas på nytt förtroende från landslagsledningen i lördagens landskamp mot Australien.

– Jag tycker det är otroligt viktigt att känna ett förtroende, säger Zećira Mušović till SVT Sport.

Som ett led i förberedelserna inför VM 2023 i Austrailien och Nya Zeeland är landslaget nu i Australien för att spela mot Australien på lördagmorgon svensk tid (en match som SVT sänder med start kl 04.45).

Vid den förra landslagssamlingen i oktober spelade Sverige oavgjort (1-1) mot Spanien och besegrade Frankrike (3-0). Efter sommarens EM meddelade Hedvig Lindahl att hon inte skulle vara tillgänglig för spel med landslaget.

Damlandslaget i fotboll

Det öppnade för Zećira Mušović och i de två senaste landskamperna fick hon chansen. Förtroende från ledningen betyder mycket, säger hon.

– Vid de senaste matcherna kände jag ett förtroende eftersom jag fick spela matcherna och det kändes väldigt bra och något som jag är väldigt glad och tacksam över. Det kände jag även i mitt spel, alltså att jag då kunde gå ut ha kul och njuta och då brukar det oftast bli bra, säger Zećira Mušović till SVT Sport.

– En tränare kan göra att man tar de där sista kliven för att nå hela vägen fram till sina slutmål. För mig är det jätteviktigt att kunna känna ett lugn och veta att man kan lita på att det man har räcker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet