Lasse Jacobsson har analyserat Tjeckien. Foto: TT

Svenske scouten Lasse Jacobsson: ”Tjeckien är fysiska och rejäla”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige ställs mot Tjeckien i en match där vinnaren möter Polen på tisdag om en plats i fotbolls-VM.

Den svenske scouten Lasse Jacobsson har analyserat morgondagens motståndare.

– Det är ett rätt så rejält lag storleksmässigt och fysiskt, säger han.

För morgondagens vinnare lever fortfarande hoppet om en VM-plats. Förloraren får däremot ställa om siktet mot EM 2024 i stället.

Det är mycket som står på spel i torsdagens playoff-rysare på Friends Arena.

Herrlandslaget i fotboll

Motståndaren Tjeckien ställer upp med ett på vissa håll orutinerat lag. Bland annat saknas storstjärnan och pålitlige målskytten Patrik Schick – fem mål i EM i somras – och en del andra tunga pjäser.

– Men tittar man på hur det har sett ut efter EM har de spelat ungefär likadant och jag tror inte att det förändras jättemycket nu heller, säger svenske landslagsscouten Lasse Jacobsson i samband med onsdagens träningspass.

– Det är ett rätt så rejält lag storleksmässigt och fysiskt. Nu vet man inte vilka de använder, men det kan skilja så mycket som 23 centimeter på vissa alternativ. Då kan de vara 192, 192 respektive 190 centimeter centralt. Och de är duktiga på att komma in när det blir inlägg. Dessutom kan de spela med Tomas Pekhart som är 194 centimeter, säger Jacobsson.

Janne viftar bort favoritskap

Förbundskapten Janne Andersson vill inte tala om något svenskt favoritskap på grund av det tjeckiska manfallet.

– Jag är övertygad om att Tjeckien ställer upp med ett starkt lag även om de har folk borta. Det intressanta är spelarna som faktiskt spelar och vi har våra idéer hur det kommer att se ut. Om vi är favoriter eller inte är helt ointressant ur mitt perspektiv. Fotbollsmatcher avgörs på planen.

Avspark mellan Sverige och Tjeckien i morgon, torsdag, är 20.45.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet