Zlatan Ibrahimovic inför VM-playoff: ”Har inte 90 minuter i mig”

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic är avstängd mot Tjeckien.

Men han är tillgänglig ifall det blir en final mot Polen.

Dock inte för en hel match.

– Jag är en gammal gubbe, konstaterar han.

Det var i en rörig situation i höstens sista VM-kvalmatch, i det spanska straffområdet, som Zlatan Ibrahimovic satte vänster arm och armbåge i ryggen på Spaniens Cesar Azpilicueta som föll ner i gräset.

Det gav svensken ett gult kort, som gör att han nu är avstängd i matchen mot Tjeckien på torsdags.

VM-kval fotboll

Några korta inhopp

Om Sverige vinner får de möta Polen i en direkt avgörande match på tisdag, om en plats i Qatar-VM. Då är Zlatan Ibrahimovic tillgänglig, men han säger nu att det inte kommer att bli en hel match.

– 90 minuter har jag inte i mig, sade han på dagens presskonferens.

Han har gjort ett par korta inhopp i Milan sedan den hälskada han drabbades av i januari, men är alltså en bit ifrån toppform.

– Innan samlingen har vi kommunicerat med varandra, jag och Janne (Andersson, förbundskaptenen), och jag är här för det han behöver mig till. Sen hur mycket det blir på plan, det är upp till Janne. Det är han som bossar. Men jag är disponibel till det han behöver mig till. Jag har inte spelat mycket den sista tiden, men bygger upp konditionen och kroppen för att mår bra – för när jag mår bra kommer resten, säger han, och konstaterar:

– Jag är en gammal gubbe, men den (kroppen) är bra.

”Det finns inget ego här”

Förbundskapten Janne Andersson sade på gårdagens presskonferens att Zlatan Ibrahimovic bidrar mycket som ledare med sin erfarenhet, och det är en roll som den 40-årige veteranen accepterar.

– Det handlar mycket om att ge tillbaka, det finns inget ego här, det handlar inte om mig.

– Det är bara att ge tillbaka så mycket kärlek och kunskap och allt det hag har rutin och erfarenhet från, säger han till SVT Sport.

”Jag är hungrig”

Hans hunger råder det ingen tvivel om.

– Det är tre saker det handlar om: Det är VM, en ”Scudetto” (Italienska ligatiteln) och en cup. Det kan inte bli större än så. Men det svänger väldigt snabb. Jag är hungrig. Jag vill mer. Du ska inte vara nöjd, utan hela tiden vilja mer. Hela tiden sträva efter mer, säger han till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet