• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Nordmaling i Nordmalings kommun, Västerbottens län. Det brinner i en villa i centrala Nordmaling med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Patrick Schick. Foto: TT

Tjeckiens nyckelspelare missar playoffet mot Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Tjeckien blir utan anfallsesset Patrik Schick i VM-playoffet mot Sverige.

Han är skadad och missar matchen, meddelar det tjeckiska fotbollsförbundet.

På torsdag kväll spelar Sverige mot Tjeckien i playoff till VM i Qatar. Klart står nu att blågult slipper handskas med den tjeckiske målskytten Patrik Schick.

Bundesliga-anfallaren, till vardags i Bayer Leverkusen, är skadad. Det meddelar det tjeckiska fotbollsförbundet.

Schick har dragits med skador under den senaste månaden och har missat sex raka liga matcher. I EM förra sommaren stod han för fem mål.

– I stort sett allt av Tjeckiens spel går via honom. En stor herre som hade kunnat ställa till ordentligt med oreda för det svenska försvaret. Det är skönt för Sverige, om man får säga så,  som blir av med ett monster som hade kunnat göra det riktigt surt för oss, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog.

KLIPP: Andersson om spelarnas uteblivna speltid: ”Lite rörigt har det varit” (21 mars 2022)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.